5 Motive pentru care sa investesti in SEO

seo, search engine optimization, color-1746842.jpg

Din perspectiva unei companii, SEO este una dintre cele mai bune alegeri. Nu este ceva ce ar trebui evitat. Imbratisand aceasta strategie, iti vei largi orizonturile spre a experimenta ceva aproape ireal.

In ultimii ani, multe lucruri s-au schimbat in ceea ce priveste optimizarea motoarelor de cautare. Google a impus diverse limite procesului de crowling, asigurandu-se in acelasi timp ca au imbunatatit cateva din produsele personale.

Aceste actualizari ale algorimtilor si alti factori de clasare au mers innainte doar pentru a spori calitatea distribuirii serviciilor oferite de Google.

In blogul nostru de astazi am ales 5 motive principale pentru care trebuie sa va concentrati pe SEO in viitor.

1. Rezultate care dureaza in timp

Ca sa beneficiezi de adevaratul potential al SEO trebuie sa privesti acest lucru ca pe o strategie de durata. Odata ce imbratisezi acest fel de a gandi pentru businessul tau, inseamna ca esti pregatit sa realizezi progrese considerabile pentru afacerea ta.

Mare parte a celor care sunt noi in acest proces de optimizare SEO, se gandesc de obicei care este timpul de asteptare pentru a ajunge primul in cautari, bazat pe cuvintele cheie folosite.

Sa te ingrijorezi despre aceasta statistica, nu e de obicei o politica buna. In loc sa te lamentezi ca nu vezi vreo schimbare intr-o luna sau doua, e bine sa fii rabdator, pentru ca rezultatele vor vorbi de la sine.

Cand incepi cu un website nou e bine sa fii pregatit chiar pentru o perioada de timp mai indelungata, cum ar fii 6-12 luni, innainte de a vedea primele rezultate. Desi acest timp poate parea o eternitate,cand este realizata corect, iti vei putea mentine website-ul in cautari, ceea ce poate avea un impact de lunga durata asupra succesului tau. Cel mai important motiv este acela ca trebuie sa construiesti link-uri externe, mentionari ale website-ului tau in alte website-uri, pentru a ajunge mai sus in cautari. Iar aceste link-uri nu ai cum sa le construiesti peste noapte. Trebuie realizate cat mai gradual, in timp.

Daca tu ai deja o afacere, inseamna ca stii cat este de important sa ai un portofoliu care sa genereze conversii. Cu o visibilitate mai buna in cautari, e foarte probabil ca tu sa fii gasit exact de clientii care cauta produsele pe care tu le vinzi.

2. O returnare a investitiei impresionanta

Daca ati alocat un budget adecvat marketingului afacerii pe care o conduci, si cu conditia sa te implici activ in campaniile lansate, SEO se va asigura ca vei avea o rentabilitate excelenta a investitiei.

Acestea fiind spuse, nu este rentabil sa iti setezi obiective nerealiste. Ceea ce ar fii bine este sa aloci un budget pentru aproximativ 6-12 luni, pentru SEO, altfel s-ar putea sa pierzi bani. Si pentru ca doresti sa beneficiezi de rezultate, mai degraba decat sa pierzi sume pe care le-ati fii putut investii in altceva, este important sa fii rabdator. Daca investesti doar la inceput in campania de Seo, nu inseamna ca rezultatele vor fii indeajuns pentru toata implementarea corecta a campaniei.

Exista unele statistici clare care demonstreaza ca aproximativ 40% din venituri provin de obicei din traficul organic. Tinand cont de acest lucru, cel mai bine este sa it depui efortul pentru a captura aceste cautari organice. Acest lucru este foarte important daca te gandesti spre exemplu ca un procent semnificativ de 20% din cautarile mobile se transforma intr-o vanzare la nivel local, si asta doar in decurusl unei zile.

3. Cautarea organica este sursa cheie a traficului dintr-un website

Cautarea organica joaca un rol foarte important in generarea traficului dintr-un website. Numeroase studii arata ca companiile ar trebui sa se gandeasca serios la investitii in optimizarea motoareleor de cautare. Unul din studii ne arata ca mai mult de 51% din traficul dintr-un website vine din cautarile organice. Interesant este ca doar un procent de 10% din trafic este generat de partea de reclama in cautari, 5% din social media, iar restul de 34% ajunge in website prin alte surse.

Afland aceste statistici este evident de ce ar trebui sa investim intr-o strategie de cautare organica pe termen lung. Se pare ca Google simpatizeaza cu website-uri care sunt de incredere pentru marea populatie care le foloseste. Ca sa te asiguri ca si tu ajungi acolo unde trebuie cu website-ul companiei tale este bine sa optimizezi site-ul cat mai coerct, si sa urmaresti indeaproape ce se intapla cu traficul din website-ul tau.Daca tii cont de toate aceste lucruri o sa ai multe beneficii si o sa ajungi acolo unde cu totii ne dorim, adica pe prima pagina din cautarile clientiilor tai.

4. Comparata cu “cautrile platite”, cautarea organica poate fii economica

Cand te gandesti sa investesti pe termen lung in cautarea organica (SEO), este de luat in considerare sa folosesti promovarea businesului tau prin intremediul seo, mai degraba decat orice alta forma platita de cautare.

E adevarat ca trebuie sa investesti mai multi bani dintr-o data decat in orice alta campanie platita de reclama, dar avand in vedere ca per total beneficiile aduse sunt de lunga duarata, asta te face sa realizezi ca e o investitie mult mai buna decat daca ai pomapa bani in fiecare luna intr-o campanie de reclama ca sa iti generezi trafic.

Comparativ cu SEO, marketingul  cautarilor platite are o viata mult mai scurta in ceea ce priveste trasnformarea traficului in conversii. Rezultatele sunt prezente atata timp cat tu investesti bani in ele. Pe de cealalta parte SEO este o investitie pe termen lung, care iti ofera o alternativa sigura.

5. Strategia SEO este cuantificabila

Cu ajutorul cautarilor organice (SEO) poti primi informatii despre cum decurg lucrurile cu afacerea ta cu ajutorul Google Analytics, in cee ace priveste website-ul tau. Singura provocare pe care o vei intalni este sa reusesti sa intelegi aceste date si sa stii sa le folosesti in detrimental afacerii pe care o conduci.

Daca esti un incepator in ceea ce priveste mediul online, interpretarea datelor poate fii foarte greaoie. Daca lucrezi cu un specialist SEO care are experienta, el te poate ajuta in aceste interpretari, pentru ca tu sa poti lua deciziile corecte pentru viitorul afacerii tale.

Ce este bine de stiut este ca exista multe tool-uri care iti pot oferi suport in ceea ce priveste optimizarea SEO. Agentia Digital Visible va recomanda Google Analytics, pentru ca va ofera multe informatii legate de clientii companiei, despre ce prefera ei, sursele majore ale traficului din site, dar si modul in care este consumat continutul website-ului.

Poate ai timp si te uiti pe site-ul Foto Oskar, un proiect care a apelat la serviciile agentiei noastre

EN